Zamjenik ministra obrazovanja Usmen Baldži u pratnji Jalčina Kočaka, direktora Ankarskog Evropskog Univerziteta u Prizrenu, Šabana Hadžija, koodanatora kriznog štaba Restelice te zastupnika Hamze Balje, posjetio je malu Amseru.

U razgovoru sa najbližima male Amsere, koja je smještena kod njenog dajdže Sinana, zvaničnici ovih institucija su izrazili volju da pomognu jedinoj preživjeloj iz Resteličke tragedije od 11. februara.
 
„Naše ministarstvo je u znak podrške Amseri, jedinoj preživjeloj iz Resteličke tragedije, odlučilo da joj omogući njeno besplatno školovanje do njene punoljetnosti.
Također ćemo na njen žiro račun uplatiti i hiljadu eura dobrovoljnog priloga. Izražavam zahvalnost i zbog humanosti Evropskog univerziteta iz Ankare sa sjedištem u Prizrenu, tačnije njihovom rektoru Jalčinu Kočaku, koji je spreman da finansijski pomogne u unutrašnjem opremanju porušenih kuća u Restelici”, kazao je Usmen Baldži, zamjenik ministra obrazovanja.

Koordinator kriznog štaba iz Restelice, Šaban Hadži izrazio je zahvalnost za pomoć koju je udjelilo ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije, dok je pozdravio i inicijativu Jalcina Kocaka, koji ce pružiti pomoć u obnavljanju i opremanju kuća u Restelici.