Najveća kompanija najeftinijih letova u svijetu (low-cost) EasyJet potvrdila je početak letova iz Ženeve i Basela za Prištinu i istovremeno je pustila karte u prodaji za ove dvije destinacije, koje će početi da se izdaju 19. i 26. juna ove godine.

EasyJet će na početku startovati sa 4 leta nedjeljno, dok će početna cijena koju je objavila ova kompanija na svoj zvanični web-site - 39.95 švicarskih franaka u jednom pravcu, odnosno 85.90 franaka, povratna karta.

"EasyJet  je najveći vazdušni prevoznik u Evropi koji je ponudio i najniže cijene svim poznatim aerodromima. Kao rezultat ovome je činjenica da 300 miliona putnika danas živi na jednoj vremenskoj distance, ne više no jedan sat od aerodrome EasyJet-a, kaže Andy Harrison, izvršni šef EasyJeta.

Prema njegovim riječima, Easyjet je jedina evropska aviokompani zahvaljujući našem razvoju na Kosovu, danas nudi izbor više od 500 destinacija.

"Easyjet je vodeća aviokompania u Europi s jeftinijim cijenama. Za sada ima flotu od 182 aviona angažiranih u 504 različite destinacija, prisutna je na 119 aerodroma u 29 zemalja. Easyjet je prevezla više od 46 miliona putnika prošle godine", navodi se u saopštenju ove kompanije.

Easyjet je kompanija koja prodaje karte samo putem interneta i ranije kupljene karte su mnogo jeftinije.