Državna sekretarka SAD Hillary Clinton uputila je "čestitke i najbolje želje narodu Kosova povodom četvrte godišnjice nezavisnosti 17. februara".

"U ime predsednika (Baracka) Obame i naroda Sjedinjenih Država izrazito mi je drago da uputim najbolje želje narodu Republike Kosovo povodom proslave vaše četvrte godišnjice nezavisnosti, 17. februara", navode se riječi Hillary Clinton u saopštenju State Departamenta.
 
"Kosovo je možda mlada država ali vi imate budućnost koja obećava, i Sjedinjene Države su posvećene podršci nezavisnom, suverenom i multietničkom Kosovu", poručila je Clinton.

Ona je pohvalila kosovske lidere zbog njihove "posvećenosti ostvarenju stremljenja građana Kosova kroz jače demokratske institucije, veće ekonomske mogućnosti i promovisanje vladavine prava" i naglasila da će taj put da "dovede građane Kosova do pune evroatlantske integracije, i trajne stabilnosti i prosperiteta njihove zemlje".

"Sjedinjene Države su prijatelj i partner i stojimo uz vas dok radimo zajedno za bezbjednije, mirnije i prosperitetnije Kosovo. Želim svom narodu Kosova radosnu proslavu i upućujem najbolje želje za godinu koja dolazi", rekla je Hillary Clinton.