14:35 (DOPUNJENO) Prije 20-ak minuta helikopter KFOR-a krenuo je ka Restelici da pomogne i dostavi neophodne namirnice, mast i telefone dok ne krene spašavanje Bajrama, Sakipa i još četvero članova njihove familije koju su već pet dana zatrpani u svom bacilu između Restelice i Zli Potoka, upravo nam je potvrdila Duda Balje, poslanica Parlamenta Kosova.

 



14:20 
Bajram i Sakip Balje sa još četvero članova svoje familije već pet dana su zatrpani pod snijegom na jednom bačilu između Restelice i Zli Potoka. Javili su se telefonom a uskoro počinje njjhova akcija spašavanja.

Osim 11-o člane familije Reka, od kojih je do sada spašena samo petogodišnja Amsera, već pet dana pod sniježnim nanosima zatrpano je šestero članova iz familije Balje na bačilu koje se nalazi između Restelice i Zli Potoka u opštini Dragas. Oni su se, kako je za naš program potvrdila Duda Balje, poslanica Parlamenta Kosova, javili njoj telefonom zatraživši pomoć.

12:30 U jednoj pojati između Restelice i Zlipotoka već dva dana je zatrpano pet osoba, obavjestila nas je Duda Balje zastupnica u Parlamentu Kosova.

“Oni su živi i nepovređeni a uskoro počinje njihovo spašavanje”, rekla je ona dodajući da je kontakt sa njiima uspostavljen mobilnim telefonom.