Komandant Kfora, general Markus Bentler, sastao se sa ministrom odbrane Albanije Arbenom Imamijem i preneo mu da je "bezbjednosno stanje na Kosovu poboljšano“.

U saopštenju Kfora navodi se da je Bentler upoznao albanskog ministra sa napretkom u bezbjednosnoj situaciji. "Kao rezultat boljeg bezbjednosnog stanja, Kfor je prilagodio strukturu i dostigao broj od 10.000 vojnika podjeljenih u pet borbenih grupa“, rekao je Bentler i naglasio da i pored reorganizacije snaga, neće biti promjena u pogledu misije Kfora.

Bentler je pohvalio saradnju Kfora sa međunarodnim organizacijama i institucijama na Kosovu i ocjenio da je Kosovo "na putu ka boljoj budućnosti“.

Albanski ministar je tokom sastanka istakao izuzetan napredak na Kosovu koji je omogućila Kforova kontinuirana posvećenost svom zadatku.

"Jedan od pokazatelja bolje situacije je uspešno formiranje Kosovskih bezbjednosnih snaga. Njihova obuka je veoma profesionalna i pouzdana“, rekao je Imami i preneo da je Albanija spremna da podrži Kfor u svakom aspektu.