Amsera Reka, petogodišnjakinja, igra se sa lutkama u sobi u bolnici u Prizrenu. Preksinoć je ona izvađena iz ruševina kuća koje je zahvatila sniježna lavina. Amsera je jedina preživjela iz sniježne lavine koja je zahvatila Restelicu, gdje je devet osoba izgubilo život, a za još jednom osobom dvadesetogišnjakom se još traga.

Amsera je ćerka Abdulaha (30) i Garke (29) Reka, koji su poginuli. Zajedno s njim život je u ovoj tragediji je izgubo Amar, njihov dvogodišnji sin. Osim njih u ovoj nesreći život su izgubili Fehim (57), Zekija (54), Redžep (58), Fatima (58), Salmedin (17) i Resmina (20), bliznakinja muškarca (Resmin) za koga se sumnja da je još pod ruševinama. Pored kuća braće Reka, sniježnom lavinom zahvaćeno je još oko dvadesetak kuća koje su se nalazile u istom naselju na kraju sela, ali u njima nije živio niko.

Amsera sada leži u bolnici u Prizrenu, a liječnici kažu da je njeno zdravstveno stanje dobro. Prema riječima ljekara kada je Amsera donešena u bolnicu bila je promrzla, ali analize koje su nakandno urađene govore da je dobro. Okružena rođacima mala djevojčica ni nezna šta se sve dogodilo. Prema izjavama osobe koja se predstavlja kao njen ujak, Amsera ne spominje niti roditelje niti brata.
 
Njeni "prijatelji" s kojima najviše razgovara su njene lutke koje su poređane na njenom krevetu. Amseru u bolnici posjećuje mnogo ljudi. U nedjelju su iz Italije pristigli i stričevi male Amsere, jedini bliži rođaci koji su ostali živi.