Tuga i žalost prisutni su na svakom koraku u Restelici, ali, čini se, i kada se skrene od Žura ka Dragašu. Kod Globočice nekoliko mještana, ispostavilo se iz Borja u Republici Albaniji, pošlo je da pomogne svojoj braći u Restelici. Nakon Kruševa pripadnici Bezbjednosnih snaga Kosova i policije usmjeravaju putnike i kažu da ostave kola na nekom mjestu predviđenim za to, jer se u Restelicu ne može ući. Odatle pa do mjesta nesreće treba dobrih sat i po vremena hoda, padanja po snegu jer je velika uzbrdica, nekada i prava mečava onemogućava kretanja. Kada se stigne na stotinak metara ispred mjesta nesreće, onda se shvati kolika je to tragedija.

Skoro prepolovljene kuće, u nekima od njih snijeg do plafona, mnogih, kažu mještani, nema a neke spavaće sobe "odletele" su i po 200 metara dalje. Lavina je kažu bila visoka desetak metara. Veliki broj pripadnika policije, Bezbjednosnih snaga, vatrogasaca radilo je na traženju još jednog 20-o godišnjaka, koji u tom momentu nije bio pronadjen. Puno je građana na proplanku a vetar dosta jako duva.
 
 Pripadnici Bezbjednosnih snaga Kosova prenose jedno pa onda još jedno beživotno telo. Tajac. Niko od stotinjak prisutnih mjestana ne govori ništa. Samo uzdiše.
 
Iako je njegov dolazak bio najavljen za 11 i 30, premijer Kosova sa najblizim saradnicimam stigao je sat i po docnije. Obišao je mjesto događaja a novinarima izjavio da će Vlada Kosova pomoći mještanima ovog kraja i preostalim članovima familije Reka. Najavio je da će ponedjeljak biti proglasen Danom žalosti, zbog targične smrtri desetočlane familije Reka. 
 
Resteličani su se zahvaljivali svima koji su im pomogli, makar i moralno, a neki su pristigli iz Podujeva, a Bošnjaci iz Podgore i Župe…
 
U povratku, iznad Žura, kolona automobile sa italiajnskim registarcijama, najverovatnije rođaci poginulih, stigli po ovom nevremenu da, najverovatnije sutra u ponedjeljak, prisustvuju dženazi za 10-oro svojih mjestana i rođaka.

{gallery}galerije/restelica1{/gallery}

R. Alija