Zbog tragedije u selu Restelica, opština Dragaš, visoki dužnosnici institucija i političkih partija uputili su telegrame saučešća porodici Reka, koja je izgubila deset članova svoje porodice.

Predsjednik Skupštine Kosova, Jakup Krasniqi rekao je da je ova tragedija bolno uticala na sve građane Kosova.

"U ime Skupštine Republike Kosova i u svoje ime, izražavam iskreno saučešće članovima i rođacima porodice Reka", stoji u izjavi Krasniqija.

I predsjednik Demokratskog saveza Kosova (LDK), Isa Mustafa, izražava svoje saučešće zbog smrti članova porodice Reka iz Retselice.

"U ovom teškom i crnom trenutku, svim srcem i molitvama sam sa Vama. Neka Allah nagradi stradale u ovoj tragediji", rekao je Mustafa.

Telegram saučešća porodici Reka iz Restelice uputio je i prvi zamjenik premijera, Behgjet Pacolli, koji je rekao da se tragedija koja je zadesila Restelicu i porodicu Reka je teško pogodila kako njega tako i sve građane naše zemlje.

Solidarnost sa mještanima Restelice i porodicom Reka uputili su i Pokret za Ujedinjenje (Lëvizja për Bashkim), Partija Pravde (Partia e Drejtësisë), kao i Narodni advokat, Sami Kurteshi.