"Demokratska stranka Vatan, članica Koalicije Vakat, dijeli tugu i bol sa porodicama nastradalih u velikoj prirodnoj katastrofi koja je zadesila Restelicu i izražava duboko žaljenje zbog gubitka članova porodice Reka.

Porodicama koje su bile žrtve nezapamćene lavine, kao i svim građanima Restelice, želimo sabura i snage da izdrže u ovim teškim trenucima.

U najtežoj tregediji koja je u novijoj historiji pogodila Restelicu došla je do izražaja velika solidarnost i mobilnost svih njenih građana. I ovom prilikom su mještani Restelice, ali i drugih sela Gore, Župe, Podgora i ostalih dijelova Kosova pokazali veličinu i humanost u momentima velike katastrofe koja ih je zadesila.

Demokratska stranka Vatan se zahvaljuje svim građanima Gore koji žive širom svijeta i koju su sa velikom zebnjom i zabrinutošću pratili tragediju koja se dogodila u njihovom zavičaju.

Također, izražavamo zahvalnost svim institucijama i pojedincima koji su učestvovali u akciji spašavanja nastradalih u Restelici (pripadnicima BSK-a, KFOR-a, policiji, vatrogasnoj jedinici i dr.), kao i medijima koji su pratili i izvještavali o tragediji", stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik DSV-a Sadik Idrizi.