Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga, u saopštenju upućenom preko medija, izrazila je duboko žaljenje zbog gubitka života članova porodice Reka u Restelici, koji su stradali usled snježne lavine, kao i nadu za ostale članove koji su ostali zarobljeni u svojim domovima.

"Gubitak života članova porodice Reka i zarobljivanje usled lavine nekoliko drugih članova te porodice je veoma tužno i potresno. Sa dubokim žaljenjem za preminule anagažujem se svim snagama da se ostale zarobljene osobe spasu i izbjegne još veća tragedija", stoji u izjavi predsjednice Jahjaga i dodaje da domaće institucije i međunarodni faktor čine sve što je moguće da zarobljenje ljude što prije oslobodi.

“Razgovarala sam ministrom Bezbjednosnih snaga Kosova i komandantom KFOR-a da se pruži svaka moguća pomoć kako bi se spasili životi zatrpanih.

Jahjaga je izjavila da cijeni veliku požrtvovanost svih pripadnika BSK-a u njihovom nesebićnom zalaganju oko probijanja puta ka Restelici i pomoći mještanima tog dijela.

“Biću u stalnim kontaktima sa svim institucijama a posebno sa BSK-om i saosjećam sa građanima Republike Kosova u ovim teškim danima koje zahvatilo našu zemlju“, stoji na kraju saopštenja predsjednice Jahjaga.