U Prizrenu i okolini je posljednjih dana povećana potrošnja ogrevnog drveta zbog višednevne izuzetno niske temperature koja se spušta i ispod minus 20 stepeni.

Ove sezone drva za ogrev se traže vise nego prethodnih godina, jer su snijeg i dugotrajne niske temperature povećali potrošnju ovog energenta. To je mnoge na Kosovu primoralo da nabave dodatne količine ogreva.

Isporuke drva su, međutim, zbog vremenskih prilika smanjene, a potražnja je tolika da su prodavci u prilici da stalno podižu cijene.

Drva u Prizrenu dostižu cijenu i do 55 eura po kubnom metru u zavisnosti od kvaliteta i da li je u cijenu uračunato i šaranje. Građani strahuju da će, ukoliko ledeni dani potraju, biti još skuplja.

Ljudi se moraju snaći i pronaći novac kako se ne bi smrzavali zimi.

Snijeg je učinio da na većini stovarišta trenutno nema dovoljno ogrevnog drveta. Prodavci u Prizrenu kažu da zbog trenutnih vremenskih uslova nisu u mogućnosti da obezbjede nove količine ogrevnog drveta jer su šume zavejane, pa drvoseče nisu mogle iseku stabla.

Ko ne uspije da obezbjedi čvrsto gorivo, moraće da se greje na struju i da se nada da neće biti restrikcija i havarija na elektromreži.