"KEK d.d. obavještava javnost da je advokat Sadik Sallauka, sa svojom advokaturom u Prizrenu, fizički napao radnika KEK-a, Gazi Krasniqija koji je izvršao službenu dužnost radnika na terenu. Slučaj se dogodio u njegovoj kancelariji", stoji u saopštenju KEK-a.

"Ekipa KEK-a je izašla na teren i kod pomenutog advokata je dala obavještenje o isključenju iz električne mreže ukoliko ne izvrši obavezu plaćanja fakture u iznosu od 630 eura, koju je Sallauka imao spram KEK-a. Nakon napada od strane Sallauke, radnik KEK-a je bio primoran da zatraži ljekarsku pomoć", navodis e dalje u saopštenju.

"KEK d.d. oštro osuđuje ovaj varvarski akt načinjen od ljudi koji trebaju braniti pravdu a ne da sami čine kriminalna dijela. Korporacija takođe zahtjeva od organa reda i pravde da preduzmu slučaj na način da krivac dobije zasluženu kaznu.

KEK ne može tolerirati takve slučajeve, koji nisu rijetki, te će poduzeti sve mjere u skladu s primjenjivim zakonima i propisima. Korporacija očekuje brzu reakciju nadležnih organa", stoji na kraju saopštenja.