Saobraćajne nesreće, blokade puteva i otežan saobraćaj, otkazivanje letova, problemi sa napajanjem električnom energijom i grijanjem, posljedice su niskih temperatura i snežnih padavina na Kosovu.

Direktor meteorološkog instituta Sulë Tahirsylaj predviđa da će u toku narednih dana temperatura pasti i do -22 stepena.

Snijeg je blokirao i nekoliko magistralnih puteva koji vode ka graničnim prelazima, kažu u Policiji Kosova.

“U blokadi je put Peć-Kula-Rožaje, zatim put prema Rugovskoj klisuri u okolini Peći, te put prema graničnom prelazu Mutivoda. Saobraćaj je otežan u blizini Brezovice i Dragaša, kao i u nekim selima u blizini planinskih oblasti”, kazao je Baki Kelani, portparol policije.

Snijeg takođe otežava i vazdušni saobraćaj na Kosovu. Portparolka Međunarodnog aerodroma u Prištini, Valentina Gara, izjavila je za Rado Slobodna Evropa da su juče otkazana dva leta.

A Univerzitetski klinički centar u Prištini se, pored nedostatka grejanja, suočava i sa povremenim restrikcijama električne energije. Portparol centra Shpend Fazliu izjavio je za RSE da su i mnoge operacije odložene zbog ovakvog stanja.