Xhemë Mavraj iz Staradrana kod Istoka, koji se nalazi na privremenom radu u Sloveniji uhapšen je u subotu na graničnom prelazu Hrvatska-Srbija, u Bajkovu, od strane srpske policije kada se vraćao za odmor na Kosovu, obavjestili su pouzdani izvori, prenosi Koha Ditore.

Čovjek iz opštine Mališevo, koji je žeio da ostane anoniman, je rekao da je putovao istim autobusom sa Mavrajem kada je on izbačen iz autobusa i nije mu bilo dozvoljeno da se vrati.

"Vraćali smo se iz Slovenije na Kosovo autobusom kompanije ‘Zhitia Turist‘, koji saobraća iz Graca (Austrija) za Prištinu kada je on izveden iz autobusa od strane srpske policije", rekao je ovaj mještanin Mališeva.
"Nakon što je izveden iz autobusa čekali smo 4 sata, s nadom da će biti vraćen, a nakon četiri sata srpski policajci su naredili šoferu da nastavi putovanje bez Mavraja", dodao je on.

"Iz ovoga što se vidi da je srpska policija imala sumnju za Mavraja da je on bio umešan u dešavanja na Kosovu tokom 1999. godine i zbog toga ga je zaustavila", rekao je anonimni mještanin Mališeva kojis e takođe nalazi na privremenom radu u Sloveniji.