List "Zëri" je osigurao "četiri tačke" Borisa Tadića koje sugeriraju na stvaranje jedne vrste nove Republike Srpske na sjeveru kosova. Različita verzija od Thaçijevih stavova.

Predsjednik Srbije izgleda da nije zavoravio stari zanat kada se izrađuju prijedlozi, uvijek traži da bude na dobitku a ne da ponudi nešto zauzvrat. Dokumenat, o kojem se dosta priča i piše u posljednje vrijeme kao dokumenat u četiri tačke srpskog predsjednika, traži rješenje koje odgovara Srbima, ali ništa ne nudi za koncesije, koje prema dokumentu, treba napraviti Kosovo.

Jedina stvar koja pomalo zvuči kao "ponuda" srpskih dužnosnika je da u zamjenu za ove četiri tačke "Srbija neće spriječavati evropsku perspektivu nikome" ne spominjući nijednom riječima da li govori o Kosovu ili o nekoj drugoj državi.

U stvari tri od četiri predložene tačke od strane Borisa Tadića imaju velike sličnosti s onima koje su ponuđene Srbima Ahtisaarijevim paketom. Međutim, treća tačka govori o sjeveru Kosova kojom se zahtjeva stvaranje zasebnih cjelina za opštine na sjeveru, koje će se zajedno zvanično zvati "North of Kosovo" ili "Sjever Kosova"...