Hladno i snijeg, tako ukratko glasi prognoza vremena za narednih sedam dana. Temeperatura iznad nule sutra se jedino očekuje na jugositoku i istoku Kosova.

U ostalim dijelovima Kosova minimalna temperatura danas će se kretati od minus 12 do minus tri, a maksimalna od minus devet do nula stepeni.

Već od nedjelje temperature će na cijelom Kosovu biti ispod nule. U nedjelju će jake snežne padavine popustiti, tako da će snijeg tek ponegde slabije provejavati. Takvo vrijeme trajaće do ponedeljka popodne, kada se ponovo očekuje nešto više snega koji će padati i u utorak.

Od srijede nas čeka nekoliko suvih i hladnih dana. Vrijeme će biti umereno oblačno, ponegdje sa kratkim razvedravanjima što će doprinijeti da noćni i jutranji mraz bude jači.

Od nedelje do srede minimalne temperature u celoj Srbiji kretaće se od minsu 13 do minus sedam, a maksimalne od minus 10 do minus dva.

Od četvrtka do subote slijedi hladniji talas kada će se minimalne temperature kretati od minus 20 do minus 10, a maksimalne dnevne od minus 10 do minus sedam stepeni.

Hladno vrijeme na Kosovu će potrajati do 15. februara. Od tada pa do 20. februara  čeka nas manje hladno vrijeme, jer će maksimalne temperature prelaziti nulti podeok na Celzijusovoj skali.