Zbog niskih temperatura i mraza na Kosovu je zabiljžena rekordna potrošnja struje. Na snazi su višečasovne restrikcije struje i u ostalim mjestima a stanovništvu na Kosovu veliki problem predstavljau i restrikcije vode.

Iako je juče bilo najavljeno da će kvar na bloku B1 biti uklonjen to se nije desilo. Jutros iz KEK-a saopšteno da i pored stalnog angažovanja ekipa Kosovske elektro korporacije na terenu kvar nije uklonjen pa će i danas na snazi biti višečasovne restrikcije struje sve dok kvar u potpunosti ne bude saniran.

Vremenske nepogode su izazvale kvar na električnoj mreži, jak vetar je pokidao žice na dalekovodu.

Ekipe Kosovske elektro-energetske korporacije jutros su izašle na teren i trenutno utvrđuju gdje je kvar. U toku dana očekuje se sanacija kvara.

Samo kategorija A imaće stalno napajanje električnom energijom, ostale dvije su 4 odnosno 5 sata sa strujom i 2 odnosno 1 sat bez električne energije, kažu u KEK-u.

Kategorije A, B i C, kako kažu u KEK-u, jasno su definisane a svi mještani na svom računu mogu se informisati kojoj od navedenih zona pripadaju.

Na Kosovu na snazi su i višečasovne restrikcije vode pa su domaćinstva suočena sa problemima koja nastaju uslijed smrzavanja vode i pucanja cevi. Za sada nije poznato šta je razlog višečasovnih restrikcija vode.