George Washington našao se na čelu liste 10 najbogatijih predsjednika Sjedinjenih Američkih Država svih vremena u izboru časopisa "Forbes".

Bogatstvo prvog predsjednika SAD bilo je rezultat njegovog poslovnog umeća, ali i nasljedstva kao i ženidbe bogatom udovicom.

George Washington  je posjedovao 60.000 hektara zemlje i 300 robova. Njegova imovina bi po današnjim merilima bila vrijedna oko pola milijarde dolara.

Na drugom mjestu je Herbert Hoover za kojeg Forbes navodi da je bio "posljednji biznismen na čelu države". S obzirom da je za vrijeme njegovog mandata izbila Velika ekonomska kriza, 30. američki predsjednik je, prema časopisu, dobar primjer zašto poslovne ljude ne treba birati za predsjednika.

Na trećem mestu je bogati naslednik Thomas Jefferson, a na četvrtom John F. Kennedy čije je bogatstvo zapravo pripadalo njegovom ocu Josephu P. Kennedyju. Slijede Andrew Jackson, Theodore Roosevelt, Zachary Taylor, Franklin D. Roosevelt, Lyndon Johnson i James Madison.

Forbes navodi da bi se, ukoliko bi bio izabran za predsjednika, aktuelni kandidat za republikansku nominaciju Mitt Romney našao na četvrtom mestu liste, ispred Kennedyja. Njegovu imovinu Forbes je procjenio na 250 miliona dolara.

Što se pak aktualnog američkog predsjednika Baracka Obame tiče on je "težak" oko deset miliona dolara što je nedovoljno da bi se našao na ovoj listi.