Više od 9 miliona eura je izdvojeno za održavanje nacionalnih i regionalnih puteva od strane Ministarstva Infrastrukture za sezonu 2011-2012, ali još od velikog snijega ostalo je neprohodno puno puteva. Prošlo je više od pet dana i još uvijek su putevi nerašćišćeni, gdje poledice ugrožavaju pešake i vozače vozila.

Osim milijuna eura koje je dato za magistralne puteve Opština Priština je izdvojila oko 100 hiljada eura na tenderu za čišćenje puteva, dok su trotoari u glavnom gradu još uvijek neočišćeni i neprohodni i građani hodaju na kolovoznim trakama.

Ridvan Dermaku, zaposlenik u kompaniji autobusa "Mimoza 93", koji drži liniju Gnjilane-Priština i obrnuto, rekao je da su tokom dana kada je padao veliki snijeg morali da otkažu nekoliko linija. Takođe je rekao da i dva dana nakon snijega putevi nisu bili očišćeni i bilo je kašnjenja na linijama.

Prema njegovim riječima, kompanije za čišćenje tokom prvog dana nisu uspjeli da učine ništa na ovoj magistrali koja povezuje Prištinu sa Gnjilanom, piše Zëri.