Poslanik Demokratske partije Kosova, Bekim Haxhiu ne razmišlja da odustane. On je danas na konferenciji za medije ponovno zatražio od lidera "Samoopredjeljenja" da objasni, prema riječima Haxhiua, njegove veze sa Srbima.

Bekim Haxhiu, poznat kao Kamishi, odredio je Kurtiju 8. februar kao "posljednji rok za davanje odgovora na njegova pitanja".

“Kurti ima rok do 8. februara, u 24:00 da odgovori na tri naša pitanja. Ukoliko to ne uradi, onda ću 9. februara izići javno i dati sve činjenice za ovo što sam rekao", izjavio je Haxhiu.

Nakon toga on je ponovio pitanja za Kurtija, za koja traži odgovor najkasnije do 8. februara.

"Ima moralnu obavezu prema javnosti da odgovori na pitanja. Prvo, Zašto se sastajao sa Srbima u Klini 2004. godine? Da kaže koji su to Srbi s kojima se sastajao, da li su Kosovari ili Srbijancii zašto je bio pokriven ćebetom kada se bio sastao sa njima? Drugo je vezano za Srpkinju s kojom se stalno susretao u Požarevcu kao i to da su viđeni u Prištini? Treće, treba da kaže šta sadrži pismo koje je dobio 28. septembra 2011. godine od ćerke ministra Miloševića", po drugi se put obrati Haxhiu lideru "Samoopredjeljenja" Albinu Kurtiju.

Moralnu obvezu u javnosti odgovoriti na pitanja. Prvo, zašto je se sastao sa Srbima u Klina u 2004? Da biste prikazali tko su Srbi s kojima se susreo, ili Kosovu ili Srbija i zašto ga je prekrivena pokrivačima, kada se susreću?Drugi ima veze sa srpskim ženom s kojom se susreo stalno Požarevcu te je također vidio u Prištini? Treće, što bi trebalo pokazati koja sadrži pisma primili 28. rujna u 2011'ës kćeri ministra Miloševića ", rekao je naslov za drugi put Haxhiu Vetevendosje vođa, Albin Kurti.

S druge strane, parija Albina Kurtija je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ove prozivke nazvala klevetom, prenosi Gazeta "Express".