Predsjednik Ustavnog suda Kosova, Enver Hasani tokom jednog mandata na mjesto rektora Univerziteta u Prištini uzeo je preko sto hiljada eura, bez obzira što je njegova mjesečna plata bila samo 500 eura, i da što to za tri godine iznosi  preko 18 hiljada eura.

Za manje od tri godine, on je zaradio "nenormalno" mnogo, pošto je uspio da mu prihodi u mjesec dana od dodataka i drugih naknada za rad budu i do pet puta veći nego njegova plata.

List "Zëri" je osigurao listu plata i drugih primanja koje je dobio Hasani, prema kojoj je za bivšeg rektora svaka naredna godina bila "plodnija" od prethodne. Nadalje, prema trendu rasta prihoda iz godine u godinu, kao da je ponovno izabran još jedan mandat, bankarski račun se "bogati" puno, što je suprotno u odnosu na račun Univerziteta.

Čini se da je to ostavilo "slatkog" traga na bivšeg rektora koji je na kraju 2011. godine zatražio od Vlade Kosova da radnici Ustavnog suda budu nagrađeni sa trinaestom platom, za "veliki posao" koji su uradili, zahtjev koji nije realizovan od strane kosovske izvršne vlasti.