Poslanik PDK, Bekim Haxhiu - Kamishi je rekao da će nastaviti da zahtjeva od Albina Kurtija odgovor na tri pitanja postavljena u Parlamentu Kosova, jer će negovo ćutanje značiti potvrdu. U emisiji Interaktiv na KTV, Kamishi je dao pojedinosti o bliskosti Kurtija sa Srbima.

"Prema policijskom izvještaju iz 2004. Kurti je pronađen u jednom automobilu sa Srbima, gdje je bio pokriven ćebetom. To je podiglo sumnju policije koja je izvršila kontrolu vozila.", rekao je Haxhiu.

Poslanik PDK je govorio i o pismu za koji tvrdi da je Kurtiju poslala ćerka jednog bivšeg ministra iz vremena Miloševića putem autobusa. On je insistirao da Obavještajna služba Kosova (OIK/SHIK) više ne postoji, tvrdeći da je informacije dobio od jednog građanina koji je poslao poštom paket i bio svjedok predaje koverte u Beogradu.

 Kamishi je rekao da Samoopredjeljenje ne može igrati na kartu patriotizma, jer prema njegovim riječima, Kurti treba da objasni neprekidnu bliskost sa Srbima i njegovo odbijanje davanja zakletve ispred nacionalne zastave u Likovcu tokom rata.