U nekoliko dana opet slučajevi suđenja novinarima. Samo četiri dana nakon što je bilo suđenje novinarki "Zëri-ja", Arbani Xharra kada je odbačena tužba, danas se u Opštinskom sudu u Prištini s početkom u 13:00 održava sudski pretres protiv novinara dnevnog lista "Express" Jetona Musliu i bivše novinarke ovog lista, sada lista "Zëri", Selvije Bajrami.

Udruženje profesionalnih novinara Kosova (UPNK) u saopštenju datom medijima kaže da pretres ima veze sa optužbom podignutom protiv lista "Express" i autora tekstova, od strane bivšeg sudije Okružnom tužilaštva u Prištini Abdullaha Robaja.

"On tvrdi da su novinari počinili kazneno djelo klevete i uvrede u članku objavljenom 2009. godine u dnevnom listu "Express". Tuženi u ovom slučaju je i bivši urednik lista "Express" Berat Buzhala, sada poslanik u Skupštini.

Treći slučaj ima veze s novinarom Kastriotom Jahajem. Prema UPNK-u u petak 27. januara u Opštinskom sudu u Prištini sa početkom u 10:00 održaće se drugi pretres protiv novinara Kastiota Jahaja, autora emisije "Pravda na Kosovu" / (Drejtësia në Kosovë).

Slučaj uključuje tužbu bivšeg sudije Selmana Bogiqija na tekst Jahaja objavljenom u dnevnom listu "Koha Ditore".