Kosovska policija postavila je danas mnogo kontrolnih punktova na magistralnom putu Priština - Podujevo, na kojima se legitimišu svi građani i ne dozvoljava im se odlazak u pravcu prelaza Merdare gdje su pristalice pokreta Samoopredjeljenje najavile blokadu, tako da je ovaj put blokiran.

Šef nekadašnje verifikacione Misije OSCE-a William Walker danas na prelazu Merdare prisustvuje protestu pokreta Samoopredeljenje.

On je tamo da bi, kako je naveo, video kako policija reaguje s obzirom na tvrdnje da je policija tokom prošlonedjeljnog protesta koristila prekomjernu silu.

Walker je, za televiziju "Koha TV" rekao da je došao na prelaze da bi se uvjerio u istinitost informacija o tome da je kosovska policija upotrebila prekomernu silu na prethodnom protestu pokreta Samoopredeljenje.

Danas je mirno na prelazima Merdare i Bela zemlja gdje se okupljaju pristalice pokreta Samoopredeljenje, javljaju agencije.

Prelaz Merdare nije prošao ni jedan kamion iz pravca Srbije, ali je prošlo nekoliko automobila sa stranim registarskim tablicama.

Oko 200 demonstranata je na magistralnom putu Priština-Niš, sedam kilometara od samog prelaza, a tu su i snage kosovske policije. Veće grupe policajaca su na svakih stotinjak metara puta.