Srpske kriminalne grupe koje su dosada imale podršku Vlade u Beogradu i predsjednika Srbije Tadića,  guraju sjever Kosova u građanski rat. Vidjevši opasnost od građanskog rata na sjeveru, srpska vlada i Ministarstvo unutarnjih poslova Srbija poslala je na Kosovo ovih dana oko 500 srpskih policajaca, koji se nalaze u opštinama na sjeveru Kosova, kađu izvori portala Lajmeshqip.

Prema tim izvorima, u srijedu je ovim policajcima podjeljeno oružje različitog kalibra u mjestu Mali Zvečan.

Saznaje se da su među ovim policajcima regrutovani i 10 Albanaca iz Preševske doline. Cilj ovih policajaca je da zaustave građanski rat na sjeveru i povodom toga trebali bi eliminirati srpske radikalne skupine, ako treba i fizički.

Ovu akcija na sjeveru predvodi srpska kriminalna grupa "Obraz", kojom zapovjeda Igor Vojnović, druga grupa "1389" i druge koje dobijaju direktnu potporu od predsjednika DSS-a, Vojislava Koštunice kao i predsjednika SNS-a, Tomislava Nikolića.

Izvori su rekli da se ovih dana očekuje da ova policijska grupa koja je ušla na Kosovo preko alternativnih puteva radi na eliminisanju grupe "Obraz" i "1389". Takođe, s druge strane na Kosovu je u četvrtak ušlo preko 30 osoba grupe "1389", koji su tokom noći, između četvrtka i petka bili na barikadi u selu Rudare kod Zvečana.

Koštunica i Nikolić su naoružali svoje grupe kako bi bili opozicija vladi Srbije i Tadiću, s jedne strane, dok, s druge strane, ovim grupama oni namjeravaju da destabiliziraju sigurnosno stanje na sjeveru Kosova, ali i u drugim djelovima naše zemlje.

Krajnji cilj ovoga je da se stanje na Kosovu predstavi u svijetu kao nestabilno i opasno za Srbe.