Zamjenik kosovskog premijera Hajredin Kuçi odbacio je ideju predsjednika Srbije Borisa Tadića da se kroz dijalog između Prištine i Beograda razgovara o pitanjima upravljanja manastirima Srpske pravoslavne crkve, imovine Srba i sjevera Kosova.

Kuçi je za list „Epoka e Re“, izjavio da sa Srbijom može razgovarati samo "o tehničkim pitanjima koja su od interesa za obje zemlje".

"Sa Srbijom možemo da razgovaramo samo o temama koje su od interesa za obje nezavisne i suverene države", rekao je Kuçi.

Zamjenik premijera je ponovio da Kosovo neće prihvatiti nikakav sporazum sa Srbijom koji nije u skladu sa Ahtisaarijevim paketom i Ustavom.

Tadić je prošle nedjelje izjavio da za trajno rješenje kosovskog problema, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, treba naći odgovore na četiri bitna pitanja - za manastire Srpske pravoslavne crkve i administriranje manastirskim kompleksom, garanciju za Srbe u enklavama, pitanje državne imovine i imovine građana Srbije na Kosovu, kao i za pitanje posebnog rješenja za sjever Kosova.