Pokret „Samoopredjeljenje“ za sada ne pokazuje interesovanje za razgovore koji bi mogli da dovedu do odustajanja od ponovnih protesta, koji su najavljeni za 22. januar. Aktivista pokreta Dardan Molliqaj je kazao da će Samoopredjeljenje demostrirati i naredne nedjelje.

„Opet ćemo biti na graničnim prelazima Merdare i Bijela Zemlja sa istim ciljem kao i 14. januara da blokiramo puteve koji vode ka Srbiji i zaustavimo Srbiju na Kosovo. Sigurno ćemo ostati tamo sve dok Vlada Kosova ne počne sa primjenom odluke Parlamenta“. kazao je Molliqaj za radio „Slobodna Evropa“.

On je ocijenio da je kancelarija premijera kancelarija nasilja u kojoj se vrše pripreme za nasilje od strane Thaçijevog klana.

„To je kancelarija nasilja prema mirnim manifestacijama“, kazao je Molliqaj. Thaçi treba da sprovodi odluke Skupštine Kosova, a ne da se bavi našim pokretom, ističu u Samoopredjeljenju.

„Mi nemamo posla sa Thaçijem, on nema zadatak da se bavi Samoopredjeljenjem, već da poštuje odluke Parlamenta“, objašnjava Molliqaj.

On je potvrdio da do srijede Samoopredjeljenje nije dobilo nikakav poziv ni od predsjednice Atifete Jahjaga, a niti od bilo kog drugog.