Tokom 2011. godine u novoformiranoj opštini Mamuša utrošeno je blizu 800 hiljada eura za projekte koji su se odnosili na poboljšanje životnih uslova građana.

Riječ je o pošumljavanju, signalizaciji i čisćenju puteva, regulisanju mjesnog groblja... Sredstvima USAID-a u visini od 165 hiljada dolara između ostalog rješeno je pitanje javne rasvjete i sistema navodnjavanja.

Po riječima Arifa Bitiqa, predsjednika ove opštine sa većinskim turskim stanovništvom, sredstvima Evropske komisije u iznosu od 300 hiljada eura izgrađena je otvorena pijaca i hladnjača za čuvanje voća i povrća .

"Mi smo kao opština Mamuša učinili sve oko investiranja potencijalnih donatora, posebice u sektoru poljoprivrede. Tim povodom  stupili smo u kontakt sa nadlježnima iz Ministarstva za poljoprivredu pošto su se tri donatora iz Turske, Njemačke i Holandije interesovala da investiraju oko 300 hiljada eura, samo ukoliko Agencija za privatizaciju  bude spremna da da na upravljanje Mamušku Taradždu i ona ne ode na privatizaciju!", rekao je predsjednik Bitiq i posebno naglasio.

"Ovo ne znači da smo mi protiv privatizacije, ali vjerujemo da će davanjem na korišćenje doći do povećanja lokalnog razvoja i povećanja socijalnog stanja građana" .

Jedinstveni je stav da je Mamuša, do prije nekoliko godina tipično tursko selo, izrasla u opštinu sa skoro svim neophodnim atributima za to. Vjeruje se da se neće stati na tome. U planu su mnogobrojni projekti koji će dodatno poboljšati život ovdašnjih građana.