Plan povećanja finansijskih prihoda odlukom o uvozu starijih automobila do 13 godina nisu donijeli kasi Vlade planirane milione. U to vrijeme, kada se čekalo da odluka Vlade stupi na snagu, vladini zvaničnici, uključujući i carinske službenike, tvrdili su da će od dopuštanja uvoza vozila starih do 13 godina inkasirati oko 20 miliona eura više u odnosu na 2010. godinu. Odluka koja je stupila na snagu 1. jula Vladi je donijela samo pola predviđenih financijskih prihoda. Inkasirano je deset miliona manje, iako je Vlada pralinirala da inkasira duplo.

Tokom 2011. godine na Kosovu je uveženo 19.811 korišćenih vozila i 1.357 novih vozila. Carinske mjere, akciza na granici i porez na dodatu vrijednost od vozila, Vlada je realizovala prihode od 41 milion eura. Uglavnom su prihodi od PDV-a i akcize na granici od uveženih vozila ono što je povećalo nivo ukupnog prihoda ostvarenog tokom 2011.

Prema službenim tabelama Carine Kosova, prikupljena finansijska vrijednost od PDV-a na uvežena vozila prelazi vrijednost od 15 miliona eura, dok vrijednost prihoda od akcize na stara vozila je bila preko 12 miliona eura. Za starije automobile, do godišta dopuštenog od odluke Vlade obavezuju se građani da plate akcizu od 1.100 eura, dok se za nova vozila ne plaća akciza.