Preporuke Međunarodnog monetarnog fonda su prihvaćene od strane Vlade Kosova. Vlada je, iako je drugačije obećavala na početku, sada ubjeđena da nema dovoljno finansijskih sredstava za izgradnju puta za koji se očekuje da će povezivati Prištinu sa Elez Hanom, u pravcu Skoplja, koji je poznatiji kao "Put 6", piše portal Koha Ditore.

Drugi kosovski autoput, baziran na novim planovima Vlade predviđeno je da se radi tek 2014. godine. U planovima i dokumentima Vlade predviđeno je da će tokom 2014. godine investicije za ovaj projekat dostići vrijednost od oko 130 miliona eura.

Ovaj finansijski projekat je odbacio prethodne izjave premijera Hashima Thaçija za početak izgradnje autoputa prema Skoplju tokom 2013. godine.

Ministar infrastrukture, Fehmi Mujota je u jesen prošle godine Skupštini proslijedio konačan stav Vlade da će najkasnije do početka 2013. godine početi sa izgradnjom autoput "Ruga 6".  Sveukupne pripreme za ovaj projekat, prema riječima ministra infrastrukture završiće se krajem 2012. godine.