Predsjedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da se prvo ovogodišnje zasjedanje Skupštine Kosova održi 20. januara. Pred poslanicima će se naći izmjene i dopune Ustava Kosova, ratifikovanje nekoliko međunarodnih ugovora i dopuna tri zakonska akta.

Kako je saopšteno iz Skupštine Kosova na sjednici koja je zakazana za 20. januar poslanici će raspravljati o izmjenama i dopunama Ustava Kosova koje se odnose na član 84. kojim bi se, kako se navodi, razjasnile nadlježnosti predsjednika i premijera Kosova. 

Raspravljajući na sjednici predsjedništva sa šefovima poslaničkih grupa, predsjednik Skupštine Kosova Jakup Krasniqi je kazao da će se izmjenama i dopunama Ustava uspostaviti novi odnos među kosovskim institucijama.

Očekuje se da će se na sjednici govoriti i o „terminu“ nadgledane nezavisnosti Kosova ali ova tačka, navodi se u saopštenju, još nije stavljena na razmatranje.

Takođe se očekuje se da na sjednici 20. januara poslanici ratifikuju finansijski sporazum Kosova i Njemačke.
 
Raspravljaće se i o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i o prijedlogu za izmjenu Zakona o vjerskoj slobodi.