Demokratska partija Kosova (PDK) nalazi se pred odlukama. Približavanje održavanja izborne skupštine počeo je da "drma" najveću partiju u zemlji i njeno rukovodstvo.

Rizik od narušavanja same PDK zbog činjenice samog ponašanja stare strukture i dovođenja novih kadrova u partiju je evidentno, piše današnji "Zëri".

Već je i počela žestoka borba između generacija ko će ostati a ko će otići. Tako barem izvještavaju izvori "Zëri" unutar vrha PDK, prema kojima je predsjednik partije, Hashim Thaçi već počeo sa čišćenjem partije od starog kadra.

"Ova akcija Thaçija je posvjedočena i tokom posljednjih izbora, gdje je većina stare garde ostavljena van izborne liste. Takođe su nakon izbora ostavljeni i van VLade", rekao je isti izvor, upozoravajući na veliki rizik za PDK.

Ovaj visoki zvaničnik PDK, je izjavio da izborna skupština, koja se očekuje da će biti održana sredinom ove godine, može donijeti podjelu unutar partije i stvoriti frakcije unutar stranke.

"Od ove reforme, koju razmišlja da sprovede Hashim Thaçi, veliki broj ljudi koji su dali veliki doprinos za partiju ostaće van visokih organa unutar partije", rekao je zvaničnik, ne ne isključujući i veoma važna imena PDK koja bi mogla ostati van partije.