Umrla je M.M., četrnaestogodišnja djevojčica iz Vučitrna, slučajno ranjena iz vatrenog oružja u novogodišnjoj noći od strane jednog njenog člana porodice. Za Novu godinu na Kosovu je ozlijeđeno 27 osoba.

Od te noći, zbog opekotina na tijelu, u kritičnom stanju u komi, nalazi se na liječenju u Kliničko bolničkom centru u Prištini i dvadesetdevetogodišnji Ilir Rraci.

Doček Nove 2012. je bio nesretan za četrnaestogodišnju djevojčicu iz Vučitrna. Ona se danas neće pridružiti svojim drugovima i drugaricama iz razreda da bi krenula u drugo polugođe, piše list "Express".

Ova djevojka je umrla osam dana nakon Nove godine. Osam dana nakon novogodišnjeg slavlja koje se u ponoć pretvorilo u tragediju četrnaestogodišnjakinja je preminula u Kliničkom centru u Prištini.

Ovaj težak slučaj je potvrdio i glasnogovornik Policije Kosova za region Mitrovice, Besim Hoti.

Prema njegovim riječima, događaj se desio u novogišnjoj noći kada je djevojka slučajno ranjena od strane njenog dede.

Ali nije samo M.M. bila žrtva pucnjave za novogišnju noć. F.B. je bio ranjen u glavu metkom za koji njegovi rođaci ne znaju odakle je došao.

No, na sreću, F.B., četrnaestogodišnji dječak iz Uroševca je imao više sreće od M.M. Izbjegao je nesreću i sada se nalazi na liječenju u Kliničkom centru.

Jedan drugi građanin se bori za život. Ilir Rraci (29) se nalazi u komi još od novogodišnje noći. Prema izjavama liječnika, ima opekotina na trideset posto tijela. Sada se nalazi na intenzivnoj njezi i u veoma je kritičnom stanju.