"Autobusi iz Tirane polaze 14. januara u 07:00 ujutru, sa trga Skenderbeg, ispred Palate Kulture". Ovo je bio status vođe Sekretarijata za komunikacije sa medijima pokreta "Samoopredjeljenja", Erzana Vraniqija, postavljen na društvenoj mreži Facebook u subotu. Ali ne samo na njegovom profilu. I drugi aktivisti Pokreta ALbina Kurtija su postavili isti status.

Obavijest je posvećena svima onima koji smatraju da trebaju biti dio akcije "Samoopredjeljenja" oko zatvaranja granice sa Srbijom na prelazima Bijele Vode i Merdare 14. januara u skladu sa upozorenjima ovog subjekta u funkciji, kako oni smatraju, odbrane prijedloga Skupštine Kosova o punom reciprocitetu sa Srbijom nakon njegovog neusvajanja od strane Vlade Kosova, piše Koha Ditore.

Organizacijski sekretar pokreta "Samoopredjeljenje", Dardan Molliqaj je u subotu govorio o njihovim pripremama za 14. januar. On je potvrdio učešće građana iz ALbanije.

"Počela je organizacija i iz Albanije kako bi došli 14. januara na Kosovu. Mnogo građana iz ALbanije je izjavilo spremnost da sudjeluje u akciji na Kosovu toga dana. Ove ćemo sedmice imati jednu posjetu ALbaniji i tada ćemo moći saznati koliko će njih doći", rekao je Molliqaj.