Jedna osoba, 23 godine stara je ubijena nožem u regionu Mitrovice, obavjestila je Policija Kosova. Incident se desio u poslijepodnevnim satima, oko 15:40 min, u kafiću “Ferra” u ulici “Sami Raqa” u Mitrovici, a žrtva je ubodena s leđa nožem i zadobila je teške tjelesne povrede od kojih je preminula.

“Povređeni je prebačen u Familijarni zdravstveni centar u Mitrovici a kasnije je hitno prebačen na Kliničko bolnički centar u Prištini. Prema zvaničnim izvještajima dežurnih ljekara KBC u Prištini saznaje se da je osoba stigla u centar bez znakova života.", stoji u saopštenju Policije Kosova.

Prema izvještaju Policije, motivi ovoga akta još su nepoznati, ali sumnja se da se incident desio zbog verbalnog nesporazuma koji je eskalirao u tuču a jedan od učesnika tuče je upotrebio nož i izazvao smrtonosne ozlijede žrtvi.

"Osumnjičeni 25-godišnjak, potencijalni izvršitelj ubistva koji je bio na mjestu događaja nije uhapšen ali njegov identitet je poznat Policiji Kosova. Policija Kosova je aktivizirala operativni plan pod nazivom "čelični prsten" u potrazi za osumnjičenim".

Policijski istražni organi regionalnog direktorijata u Mitrovici zajedno sa kriminalističkim timom, pod vođstvom javnog tužioca su izvršili kontolu mjesta zločina i inicirali proceduru za slučajeve teškog krivičnog djela, prenosi portal Gazeta Express.