Najviši zvaničnici Kosova, predsjednica Atifete Jahjaga, premijer Hashim Thaçi i predsjednik Skupštine Jakup Krasniqi danas su čestitali Božić građanima Kosova pravoslavne vjere.

U telegramu predsjednice Kosova se izražava vjera da će ovo biti dan ljubavi i međusobnog razumjevanja, i želja da građani praznik provedu u miru i harmoniji s svojim najdražima.

"Naša je zemlja dobar primjer suživota, razumjevanja i tolerancije među ljudima različitih nacionalnih i vjerskih pripadnosti. Neka ovaj dan praznika posluži za dalje jačanje ljubavi i poštovanja za sve građane Kosova, sa punom vjerom u bolju budućnost i blagostanje za sve", navodi se u telegramu predsjednice Kosova.

Thaçi je u telegramu episkopu Teodosiju svim vjernicima na Kosovu poželio više zdravlja, ljubavi i vjere u budućnost.
 
"Ovaj važan praznik nosi poruku negovanja najboljih vrijednosti vjeroispovesti, poštovanja, sloge i mira u naše slobodno društvo, demokratsko i multietničko”, istakao je Thaçi.

Krasniqi je pravoslavnim vjernicima poželeo mir, razumjevanje i toleranciju.
 
"Na ovom svetom danu, molim Boga da Vi i svi pravoslavni gradjani Kosova uvijek imate mir, blagostanje i saglasnost", piše u telegramu koji je Krasniqi uputio episkopu Teodosiju.