Zvaničnici u Briselu koji posreduju u razgovorima Prištine i Beograda smatraju da je 23. januar najpogodniji datum za njihov nastavak, piše današnji dnevnik "Zëri".

Pozivajući se na neimenovane visoke zvaničnike EU, dnevnik  piše da su u toku intenzivni razgovori s predstavnicima dvije strane kako bi se odredio datum nastavka pregovora i tema o kojima će se raspravljati.

Ovako je izjavio za “Zëri”, pod uslovom anonimnosti jedan visoki zvaničnik Savjeta Evrope. Prema tom izvoru, u sljedećoj rundi razgovora biće riječi o predstavljanju Kosova na regionalnim i međunarodnim skupovima. 
 
“Upravo je ovo tema o kojoj će se raspravljati u sljedećoj rundi, zbog čega su nastali problemi od srpske strane jer Srbija zahtjeva da Priština na međunarodnim skupovima bude predstavljena pod rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN, nešto što se od kosovske strane kategorički odbija”.  

Kao mogući datum nastavka razgovora spominjan je 16. januar, a predstavnici Prištine i Beograda najavili su da će na sastanku biti riječi o regionalnoj zastupljenosti, energiji i telekomunikacijama.