Pripadnici regionalne istržne policije u Prizrenu uhapsili su osumnjičenog za ubistvo u Landovici 3. januara. Istražitelji, nakon što su telefonom stupili u kontakt sa osumnjičenim, ubijedili su ga da se sam preda, što je on nakandno i uradio.

Policija je zaplijenila pištolj marke "Bereta" italijanske proizvodnje i prazan  okvir bez metaka. Tužilac je  osumnjičenom izrekao policijski pritvor od 48 sati a policija je pripremila krivičnu prijavu sa dokaznim materijalom koji će biti predati tužilaštvu na dalju proceduru.

B. Ajazaj (37) je poginuo, dok su R. Susuri i R. Gavazaj, koji je u kritičnom stanju, povrjeđeni kao posljedica upotrebe vatrenog oružja tokom proslave Nove godine, preksinoć u Landovici kod Prizrena. RTK je izvjestila da se incident desio u restoranu Pojata, kada su se dvije grupe unutar lokala zavadile međusobno.

Glasnogovrnik Policije u Prizrenu, Hazir Berisha je kazao prije nego što je doslo do hapšenja, da je jedan od pijanih ustao i počeo da puca time ranivši tri osobe, i jedna od tih je preminula u jutarnjim časovima. Osumnjičeni je pobjegao u nepoznatom pravcu i još je u bjekstvu.

Povezane vijesti:
Jedan ubijen i dvojica ranjena u Prizrenu