Mediji na arapskom jeziku su objavili da je brazilski fudbalski reperezentativac, Ricardo Kaka, prešao na Islam. Kako javaljaju mediji, Kaka je odlučio da obznani svoju odluku prilikom prošlonedjeljneg boravka u Kuvajtu, odnosno nakon prijateljske utakmice između Brazila i Kuvajta.

Već duže vrijeme se interesirao za islam, čitao islamsku literaturu i svojevoljno je odlučio da prihvati islam. Nakon izgovorenog kelim i šehadeta, svjedočeći da nema drugog boga osim Allaha dž.š. i da je Muhammed a.s. Allahov rob i poslanik, kratko je izjavio da ljudi trebaju biti muslimani zato što je islam najbolja religija.

Prema našim pretraživanjima na nekoliko linkova čak piše da je Kaka prešao na islam još 2006. godine te da je njegov odlazak u džamiju i prisustvovanju predavanju samo jedna od uobičajnih islamskih obaveza.

Ipak, objavljujemo nekoliko fotografija brazilskog reperezentativca i Realovog provotimca i jednog od najuspješnijih svjetskih golgetera Kake i njegove porodice na predavanju o Islamu u jednoj od kuvajtskih džamija.