Mladi iz prizrenske opštine različito gledaju na ovu godinu koja je na izmaku. Pamtit će je po mnogim festivalima u Prizrenu, mnogobrojnim zabavama, ali i nemirima i barikadama na sjeveru Kosova. Oni koji su završili srednju školu upisali su se na fakultete očekuju veći prosperitet, više posla, ukidanje viza... jednom riječju bolje dane za sve.


 
Almira Bilibani:
Ovu 2011. godinu pamtiću po završetku srednje škole i upisu na fakultet. Novu godinu ću proslaviti sa svojom familijom u veseloj atmosferi a za 2012. očekujem da mi na ličnom planu biti uspješna, i da ova godina bude još bolja nego prošla.

Mehid Duraki:
Proteklu godinu ću pamtiti najviše po nemirima na sjeveru Kosova, a naravno da je bilo mnogo lijepih trenutaka i događaja. Novu godinu planiram proslaviti sa prijateljima i rođacima s kojima sam već organizovao zabavu u svojoj kući. U dolazećoj godini očekujem više posla, uspjeha na fakultetu kao i da će biti više smjerova na bosanskom jeziku na Univezritetu u Prizrenu.

Selva Kalajdžini:

 

 

 

Kreshnik Krasniqi:
Ovu godinu ću pamtiti po dobrom, staru ću ispratiti i novu 2012. dočekaću u kafiću “Escobar” sa prijateljima i vršnajcima. Voleo bih da mi naredna godina bude uspješna  makar kao ova.
 
Nashide Ukshini:
Upisala sam fakultet i zaposlila sam se. Zato je ova godina za mene bila uspješna. Ispratiću je u krugu familije a od naredne godine očekujem da mi  bude bolja od ove odlazeće.

Ermin Ferati:
Sve u svemu 2011. godina  za mene nije bila tako loša, lično pamtit ću je po nekim lijepim događajima najviše sa fakulteta. Novu godinu ću, najvjerovatnije, provesti u krugu svoje porodice a od nove 2012. godine očekujem puno uspjeha na fakultetu, puno zdravlja, sreće kako sebi tako i drugima.

Eldin Abo:

 

 

 

Kaltrina Sertolli:
Najljepša sjećanja u 2011. godini ostaće mi po uspjehu u školi. U 2012. očekujem da barem malo opadne korupcija na Kosovu a da se poveća poštovanje ljudskih prava.

Džemal Limani:
Ova godina će u mom sjećanju ostati po velikoj ekonomskoj krizi u državi. Planiram da je ispratim sa svojom porodicom. U 2012. voleo bih da se poboljša finansijska situacija na Kosovu.

 

Fetije Krasniqi:
Ovu 2011. godinu ću pamtiti što sam uspjela ostvariti svoj cilj upisivanjem na fakultet. A moje želje u 2012. su da položim što više ispita i zaposlim se negdje.

Anela Saliji:

 

Sehad Bećiri:
U 2011. godini uspješno sam završio drugu godinu na fakultetu i upisao treću, upoznao sam mnogo dobre prijatelje. Još uvjek ne znam gdje ću provesti novu godinu ali se nadam da će biti zabavno.Očekujem uspješan završetak studija, nove promjene na fakultetu za sljedeće generacije i naravno zapošljene.

 

 

Rina Kadolli:
Ovu 2011. godinu ću pamtiti po dobrom. Novu godinu ću proslaviti sa prijateljima u kafiću “Porta“ a najsrećnija bih bila da u 2012. zavlada mir u svijetu.

Munir Elezi:
Ova godina je bila jako loša. Novu godinu ću proslaviti sa društvom kao i svake godine. Nadam se da će 2012. godina biti bolja.

 

Fatmir Mehmeti:
Mogu reći da je za mene 2011. bila srećna, završio sam  master studije. Počeo sam sa radom na Univerzitetu u Prizrenu gdje predajem Historiju i Filozofiju obrazovanja, i gdje imam veoma dobru grupu studenata na smjeru Engleski jezik i književnost. Takođe ove godine sam dobio certifikat za trenera za osnovno obrazovanje. Što se tiče proslave nove godine kao i svi i ja ću najvjerovatnije provesti u krugu porodice a drugog i trećeg dana ću biti sa prijateljima. Moji lični planovi su da upišem doktoraturu, a što se tiče dešavanja vezana za Kosovu nadam se da će Kosovo biti bliže Evropskoj uniji, mislim na liberalizaciju viza, da i mi budemo u mogućnosti da posjetimo zemlje Evrope.