Policija Kosova će u novogodišnjoj noći, pojačati kontrole, naročito u blizini lokala u kojima je organizovan doček, saopšteno je iz Policije Kosova.

Portparol policije Arber Beka je kazao da je za novogodišnju noć Policija Kosova pripremila poseban operativni plan.

“U novogodišnjoj noći ne očekuju problem, ali ukoliko ih bude, policija će biti spremna da reaguje.
 
Dovoljan broj policajaca će biti na terenu, imaćemo pojačane patrole, naročito pješačke, a najveća pažnja će biti usmjerena ka mjestima gdje će se Nova godina slaviti na otvorenom“, kazao je Beka.

Policija će kontrolu naročito pojačati u Mitrovici. Zamjenik regionalnog direktora Policije Kosova Ergin Medić kazao je da će kontrole biti kako u gradu, tako i na magistralnim putevima.

“Za sada policija ima informaciju da će doček organizovati 6 lokala na području Mitrovice i Zvečana. Policija Kosova će preduzeti dodatne aktivnosti i mjere za novogodišnje praznike. Imaćemo pojačano prisustvo policajaca na tzv. “vrućim tačkama” u gradu, a posebno na magistralnim putevima. Bićemo prisutni na magistralnom putu Mitrovica - Zvečan kao i na putu Mitrovica - Leposavić. Nakon ponoći, vršićemo kontrolu vozača i vozila", kaže Medić.

On naglašava da je do danas, na području Mitrovice i Zvečana oduzeto 500 komada pirotehničkih sredstava i da policija trenutno radi na njihovom oduzimanju.