Šefica pregovaračkog tima Edita Tahiri izjavila je da dijalog sa Beogradom može biti privremeno prekinut početkom proljeća kada se u Srbiji očekuju izbori, ne isključivši mogućnost da se to dogodi i zbog predsjedničkih izbora koji se očekuju na Kosovu.

"I mi očekujemo predsjedničke izbore, tako da i tada može doći do privremenog prekida dijaloga", izjavila je Tahiri za list "Koha ditore".

Ona je negirala tvrdnje da dijalog može biti vremenski ograničen, ističući da su EU i posrednik Robert Cooper zainteresovani da dijalog traje onoliko koliko bude bilo tema jer, kako je objasnila, dijalog je vezan agendom a ne vremenskim rokovima.
 
Ona je takođe ocjenila da će regionalno predstavljanje Kosova biti veoma vruća tema zbog, kako smatra, činjenice da je Srbiji teško da prihvati kosovsku državnost.

"Trenutno, razlike su konceptualnog sadržaja jer srpska strana i dalje insistira na Rezoluciji 1244 Saveta bezbjednosti UN, dok je za nas ta rezolucija deo prošlosti i nije u skladu sa realnošću na Kosovu", kazala je Tahiri.

Što se tiče ostalih tema, energetike i telekomunikacija, Tahiri je izjavila da je kosovska strana bila veoma kreativna u predlaganju rješenja, ali da je srpska pokazala nezainteresovaost u vezi sa tim temama.
 
Šefica pregovaračkog tima je pozdravila do sada postigute sporazume sa zvaničnim Beogradom u Briselu.