Osvrćući se na objavljene podatke u jučerašnjim medijima na Kosovu oko visine ličnih primanja visokih funkcionera kosovskih institucija, danas su beogradski mediji pisali i uporedili visinu primanja članova Vlade, poslanika i direktora na Kosovu sa onim iz Beograda i došli do činjenice da njihove kolege na Kosovu imaju i po 500 eura više za isto radno mjesto.

Tako predsednica Kosova Atifete Jahjaga prima dvostruko veću platu od predsjednika Srbije Borisa Tadića. Jahjaga mjesečno zarađuje 2.837 eura, a Tadić svega oko 1.400 eura.

Uporednim pregledom novčanih primanja funkcionera na Kosovu i u Srbiji, zaključuje se da članovi vlade, poslanici i direktori agencija u Prištini zarađuju u prosjeku po 500 eura i više od svojih kolega u Beogradu. Ipak, mnogo bogatiji od „najbogatije“ Jahjage je jedan javni funkcioner iz Srbije - Dušan Bajatović, direktor JP Srbijagas i narodni poslanik Socijalističke partije Srbije, koji mjesečno inkasira ukupno 12.345 eura.

S druge strane osnovna plata parlamentaraca na Kosvu je 1.488 eura a zavisno od učešća i angažovanja u skupštinskim komisijama i odborima dobijaju dodatak od 400 eura, dok srpskih poslanika je 750 eura plus mjesečni paušal od 300 eura.

Izvršni direktor Kosovske agencije za privatizaciju Shkelzen Luka koji prima 2.653 eura,  dok njegov kolega iz Srbije ima 1.520 eura, dva dodatka, jedan kao član Nacionalne komisije za računovodstvo u iznosu od 350 eura a drugi kao asistent na Ekonomskom fakultetu sa primanjima oko 75 eura.