Prije nekoliko mjeseci u medijima su se pojavile prve informacije o narušenom zdravlju srbijanskog predsjednika Borisa Tadića. Izvori iz ugledne srbijanske medicinske ustanove Vojnomedicinske akademije potvrdili su Nacionalu da Tadić boluje od dvije neizlječive bolesti - multiple skleroze i lupusa.

Boris TadićUz odgovarajuću medicinsku brigu Tadić može dugo poživjeti iako boluje od dvije teške bolesti, no teško da može održati zahtjevan predsjednički ritam.

Neimenovani izvor potvrdio je Nacionalu da Tadiću jednom mjesečno na VMA mijenjaju krv, pokušavajući tako popraviti opće stanje organizma narušeno i osnovnim bolestima i agresivnom terapijom.

U javnosti je prvi put primijećeno da Tadić šepa u decembru 2010. godine. Tada je bio na operaciji, a u javnosti je obrazložio da je morao sanirati staru sportsku povredu. Izvor Nacionala tvrdi da nije bila riječ o povredi, već o benignom tumoru.
Navodno, zdravstveno stanje Borisa Tadića je veoma loše te umjesto njega sve odluke donose njegovi savjetnici.

Međutim, za njegovo krhko zdravlje znaju njegovi politički suparnici. Borba za tron je već počela.

U samom vrhu Srbije vodi se bespoštedan rat. Samo tri mjeseca prije parlamentarnih izbora ratuje se na dva fronta unutar vladajuće Demokratske stranke.
Riječ je o borbi između ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića i beogradskog gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je drugi čovjek DS-a, odmah iza Tadića, neupitan vladar Beograda i jedan od najbogatijih, ako ne i najbogatiji političar u Srbiji, objavio je Nacional.

Borba između Đilasa i Jeremića svakako traje već duže vrijeme. Počela je još tokom izbora potpredsjednika stranke, a kulminirala Đilasovim zahtjevom da se Jeremića razriješi ministarske pozicije.

Nacional piše da Tadić sam želi odabrati nasljednika, a prije toga mora pacificirati stranačke jastrebove, ponajprije moćnog Đilasa. Mora ga primiriti barem na nekoliko mjeseci da spriječi krah na izborima, koji bi Đilasu odgovarao, jer bi tako imao još jedan argument za preuzimanje stranke, piše Nacional.hr.