Predsjednik Skupštine Kosova Jakup Krasniqi izjavio je da Skupština nema para da ministrima poslanicima isplaćuje novac retroaktivno. On je nazvao nezakonitom prvu odluku Vlade u 2008., prema kojoj ministri poslanici neće podizati polovinu druge plate, i takođe nezakonitom novom odlukom koja je donijeta u decembru 2009. prema kojoj oni imaju prava podići drugu polovicu plate. Krasniqi je izjavio da u budžetu Skupštine nije predviđeno da se ovaj novac poslanicima isplati retroaktivno.

U međuvremenu, govoreći o Vladinoj strategiji za sjever Kosova, istakao je da je projekt Vlade i ICO vrlo važan za Srbe na Kosovu. Prema njemu stvaranje nove opštine na sjeveru je jedna od alternativa kako bi što bolje funkcionisali na sjeveru nego do sada.

"Mitrovica bi bolje funkcionisala kao jedna opština, ali to za sada nije moguće. Stvaranje novih opština i integracija Srba nije podjela, ali takođe nije niti spajanje, ali je pokušaj uspostavljanja reda i zakona", rekao je Krasniqi.

Prvi čovjek Skupštine Kosova je izjavio da građani Kosova srpske nacionalnosti moraju razumijeti da su institucije tu radi poštivanja Zakona na cijeloj teritoriji.

"Ukoliko dio Srba nije spreman da živi na sjeveru Kosova i misle se otcjepiti od Kosova, onda su i Albanci iz Preševske doline spremni za pripajanje Kosovu", izjavio je Krasniqi.