U selu Dejn kod Orahovca u utorak je napadnuta ekipa Kosovske energetske korporacije sačinjena od dva specijalca na terenu, Mustafe Kelmendija i Sadri Krasniqija, kao i blagajnika Blerima Kabashija, stoji u saopštenju KEK-a.

"Problematičan potrošač Xhavit Haxhi Krasniqi, koji ne plaća fakture za utrošenu električnu energiju i svakog se mjeseca priključuje na mrežu nakon isključenja od strane radnike KEK-a, koji je takođe aktivirao ilegalno i lokal napao je specijalistu Mustafu Kelmendija bez ikakvog razloga udarivši ga po licu, glavi i tijelu sve do momenta kada su ih razdvojile kolege i ubacile u službeno vozilo KEK-a", stoji u saopštenju KEK-a, izdatog u srijedu.

"Napadač se nije zaustavio već je počeo da nasrće i na službeno vozilo KEK-a. Policija Kosova je povodom ovog slučaja intervenisala ali nisu našli osobe koje je trebalo uhapsiti. Korporacija je slučaj prijavila na procesuiranje kod organa reda"

Napade na radnike KEK-a je bilo i u srijedu.

"U selu Dumnica kod Podujeva radnici na terenu, Mustafa Podvorica, Ilaz Jashari, Muhamet Ahmeti, Ilir Softolli i Naser Kuleta su napadnuti nožem od strane potrošača iz ovog sela".

Rukovodstvo KEK-a je oštro osudilo ove napada, koji se prema njihovim riječima konstantno ponavljaju i traže od organa reda i pravosuđa da preduzmu sve potrebne mjere protiv napadača, na način kako bi oni dobili zasluženu kaznu.