Najtraženiji kriminalac na sjeveru Kosova, Zvonko Veselinović, nije uhapšen samo zbog onoga što je uradio u Srbiji. On je uhapšen prije i na osnovu dojave BIA zbog sumnje da je posjedovao ilegalno oružje iz kojeg se pucalo na pripadanike KFOR-a na Jarinju i kod Jagnjanice, saznaje beogradski "Alo!".

On se nalazio u svom automobilu blizu „Kluba A“ na Kopaoniku kada je lišen slobode, i to samo nekoliko sati po dolasku u ovaj ski-centar, na koji je pristigao ilegalnim putevima s Kosova.

"Veselinovića su pratile sve službe Srbije, ali je konkretno lociran zahvaljujući agentu BIA koji je dojavio da se on nalazi na Kopaoniku. Utvrđuje se kako je ušao u Srbiju i ono što je u ovom trenutku sigurno jeste da nije prešao preko prelaza Rudnica, već da je ušao preko nekog od aletrnativnih puteva koji nisu pod kontrolom. MUP je odmah oformio grupu koja treba da istraži kako njegovo sumnjivo poslovanje na Kosovu, prije svega poreklo i dotok novca, tako i operativne podatke o posjedovanju nelegalnog opružja, za koje se sumnja da je korišćeno u pucnjavi na vojnike KFOR-a na prelazu Jarinje i kod Jagnjenice, gdje je prema zvaničnim podacima KFOR-a povređeno 30 pripadnika njemačkog i austrijskog kontigenta", rečeno je u MUP-u Srbije.