Srbi koji dežuraju na barikadi u Zupču, na putu Mitrovica - Zubin Potok, spriječili su prolazak kolone vozila KFOR-a, u kojoj su bili i džipovi EULEX-a.
Nakon zaustavljanja kolone i dvadesetominutnog zadržavanja, Srbi su vozilima KFOR-a ponudili da prođu, pod uslovom da se džipovi EULEX-a vrate, ali su oni to odbili i sva vozila su se vratila u pravcu južnog dijela Mitrovice.

Srbi koji su bili na barikadi rekli su da ne mogu dozvoliti prolazak pripadnicima misije EU prema graničnom prelazu Brnjak, a vojnici KFOR-a ukoliko žele mogu nastaviti put, što su oni odbili, vrativši se putem kojim su došli.

Za to vrijeme na punktu u susjednom selu Jagnjenica pripadnici KFOR-a kontrolisali su sva vozila koja su iz pravca Zvečana saobraćala prema Zubinom Potoku i obrnuto.

Prije nekoliko dana, Srbi su, takođe, zaustavili konvoj KFOR-a, u kojem su bili pripadnici EULEX-a. Taj konvoj je nastavio put prema krajnjem sjeveru Kosova, ali tek pošto su se vozila EULEX-a vratila nazad.

Srbi su nedavno pomerili barikadu koja se nalazi u Zupču za oko 500 metara prema Zubinom Potoku, tako da sada dežuraju na barikadi koja se nalazi na raskrsnici puta koji vodi prema Jagnjenici, odnosno Zvečanu i prema južnom dijelu Mitrovice.