Ukoliko LDK dođe na vlast neće poštovati dogovoreni sporazum sa Srbijom. Ovako je izjavio šef najveće opozicione partije na Kosovu, Isa Mustafa. On je izjavio da nema reciprociteta ukoliko se on sprovodi jednostrano. Predsjednik LDK-a je takođe kritikovao još jednom i centalnu vlast nazvavši je diktatorskom, dok je za premijera Hashima Thaçija rekao da nezna šta je upravljanje državom, prenosi današnja Koha ditore.

Lider najveće opozicione partije je s smirenošću izjavio da postignute sporazume koje je ova Vlada dogovorila sa Srbijom on neće poštovati ukoliko doće na vlast.

Prema riječima Mustafe postignuti sporazumi se prvo trebaju ratikfikovati u Skupštini pa da onda doće do njihovo poštivanja, ono što ova Vlada nije uradila. Takođe je rekao da se sporazumi poštuju jednostrano.

Predsjednik partije je iz studija Rubikon KTV-a još jednom kritikovao način na koji zemlju vodi premijer Hashim Thaçi. On je čak rekao da Thaçi nezna šta je to vođenje države i da se ponaša kao diktator.

Vodeći politiku već četiri godine glavnog grada, Prištine, Mustafa je je podugo govorio i o njegovom upravljanju, gdje je pored ostalog napomenuo da će se veliki rpjekti završiti u narednoj godini.

On se takođe dotakao i teme predsjedničkih izbora i rekao da LDK smatra da se predsjednički izbori trebaju održati u jesen 2012. godine, a takođe je spomenuo i da još nisu razmišljali o budućem kandidatu.