Velike sume koje Beograd godinama izdvaja potrošene su bez kontrole na fiktivne projekte, ljude koji više ne žive tamo ili na naduvane plate državnih službenika, za koje se znalo da su u Beogradu, piše današnji Press, prenosi Koha ditore.

Za Srbe na Kosovu u posljednjih 12 godina iz budžeta Srbije otišlo je više od 6,2 milijarde eura, a procjenjuje se da je veliki dio tog novca završio u nepoznatom pravcu i nikada nije stigao do onih kojima je bio namijenjen.

O kolikim se sumama radi dovoljno svjedoči podatak da je svaki Srbin na Kosovu, a ima ih oko 100.000, mogao da dobije po 62.000 eura da je, primjera radi, donijeta odluka da se novac tako raspodjeli, umjesto što su tolerisane zloupotrebe. Brojke pokazuju i da iz državne kase na Kosovu ode oko 960 eura svakog minuta.

Velike sume koje Beograd godinama izdvaja za Srbe sa Kosova potrošene su bez kontrole, često na ljude koji više ne žive tamo ili na višestruke plate državnih službenika, za koje se znalo da u stvari sjede u Beogradu. Novac je ranije uplaćivan preko takozvanog Koordinacionog  centra za Kosovo i Metohiju, a od 2008. za ta sredstva zaduženo je nadliježno ministarstvo.